Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Цената на платения вот се вдигна на 150 лв

Снимка: Ани Петрова

Платените избиратели търгуват гласа си за предстоящия вот за 150 лева /75 евро/. По думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, сред схемите за покупка на гласове е предоставянето на различни социални услуги, засилва се и корпоративният вот. 

Практиките се движат по ръба на закона и задачата на МВР се изразява в това да бъдат открити нарушенията. Според Дерменджиев, очакваният натиск от страна на купувачите на гласове е по-голям, затова се увеличават и сигналите, и досъдебните производства. Само до вчера са образувани 48.


Още от категорията

Коледният дух завладява България

Коледното дърво на София украси новото пешеходно пространство в центъра на българската столица – около площад “Св. Александър Невски”. “Коледа е специално време в годината, когато домовете ни излъчват сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда”,..

публикувано на 04.12.23 в 15:30

Македонски и български студенти обсъждат ролята на НАТО на Балканите

Студенти от Северна Македония и България обсъдиха ролята на НАТО за справяне с предизвикателствата в динамичната среда на сигурност. Дискусията е организирана от Софийския форум за сигурност и Департамента за публична дипломация на НАТО. Много важно е да..

публикувано на 04.12.23 в 13:07

Фестивалът "Дни на предизвикателствата" отново в столицата

Столичани и гости на града ще могат да гледат редица вълнуващи филми, посветени на приключенията, спортовете на открито, изкуството и музиката. Между 5 и 7 декември кино "Люмиер" е домакин на 18-ото издание на столичния фестивал за приключенско кино,..

публикувано на 04.12.23 в 06:10