Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Откриха рафтинг сезона на Струма

4
Снимка: архив

Новият рафтинг сезон официално беше открит с демонстрационни спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Инструкторите се надяват на отличен сезон, благодарение на по-високите температури и меката зима. Първото спускане за сезона започна рано сутринта, предимно с опитни рафтинг инструктори, чиято първа задача е да огледат и обезопасят 12-километровото трасе по коритото на реката. Не липсваха и ентусиасти от всички краища на страната, които чакаха реда си да се спуснат по бързеите на Струма.

Още от категорията

Чехът Михаил Шуран спечели колоездачната Обиколка на България

Чехът Михал Шуран е шампионът в 70-ото издание на Колоездачната обиколка на България. В последния, пети, етап - 128,4 километра от Сливен до Шумен, той финишира в средата на основната група, което му бе напълно достатъчно за крайния успех...

публикувано на 31.08.23 в 19:19
Петър Мицин

Официално признаха плувеца Петър Мицин за световен рекордьор

Българската федерация "Плувни спортове" получи официален сертификат от Международната федерация по водни спортове (World Aquatics) за световния рекорд на 400 метра свободен стил за юноши, поставен от Петър Мицин. Новото върхово постижение от 3:44.31..

публикувано на 31.08.23 в 15:41

150 колоездачи от цял свят се включват в 10-ото издание на "Дунав Ултра"

Стартът на 10-ото юбилейно издание на велопохода „Дунав Ултра“ , наложил се като водещо спортно-туристическо събитие в България, ще бъде даден на 5 септември от крайдунавския град Видин. В инициативата ще се включат над 150 колоездачи от цял свят с..

публикувано на 31.08.23 в 10:50