Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прибират се и последните задържани български капитани и моряк в Румъния

Снимка: БТА

Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца вече са в България. Другите четирима ще се приберат в неделя, съобщи за БТА българският посланик в Румъния Радко Влайков. Капитаните и един моряк са останали, за да запечатат трите кораба. Риболовните съдове са задържани с прокурорска заповед, докато тече съвместна проверка на българските и румънските власти, за нерегламентиран улов на акула. Влайков добави, че близки на моряците са пристигнали в Констанца и са донесли дрехи за тях.

Корабите са задържани вечерта на 23 март, на 50 мили източно от Констанца, след като са били спрени за проверка. Случаят се разследва от бреговата охрана и е образувано наказателно производство за бракониерство.

Още от категорията

Румен Радев: Не трябва да допускаме компромис с нашата сигурност

Погромът над тракийските българи е не само памет, а наша вяра, съвест, кръвна връзка с предците ни и наша идентичност, а днес е и нашето убеждение и призив, че не трябва да допускаме компромис с нашата сигурност и с нашата способност да защитим дома и..

публикувано на 30.09.23 в 14:10
Росица Матева

Смесеното гласуване няма да затрудни избирателя, ще има видеонаблюдение

"Ще се гласува с 3 вида бюлетини в цялата страна, само в София в няколко кметства ще бъдат 4, като хартиените бюлетини ще бъдат с различна дължина в зависимост от броя на кандидатите, които са регистрирани във всяка Общинска избирателна комисия". Това каза..

публикувано на 30.09.23 в 13:23

Продължават блокадите на пътища в страната от миньорите

Едно денонощие продължава блокадата от миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Прохода на републиката и Подбалканския път в района на Гурково. Днес пернишките миньори и енергетици също излязоха на мирен протест на републиканския..

обновено на 30.09.23 в 13:15