Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вицепрезидентът се надява, че руските ядрени заплахи не са реални

Снимка: БГНЕС

Заплашени сме от сериозна война, ако Русия и Украйна не седнат на масата на преговорите, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова след като руският президент Владимир Путин обяви, че Москва ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус.

„Става все по-опасно и все по-страшно и затова, когато и аз, и президентът говорим за това, че трябва да се стигне до масата на преговорите, това не са празни приказки. Това е нашето желание, защото повече въоръжения във всички страни води до, както виждате, непредсказуеми решения, които на практика заплашват вече със сериозна война. Аз се надявам, че все пак ще надделее разумът и че в случая става въпрос малко повече за заплахи, отколкото за истински действия", каза Йотова в София по време на честванията за Деня на Тракия. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Отпада забраната за внос на зърно от Украйна

Парламентът прие да отпадне забраната за внос на зърно от Украйна след 15 септември. Решението беше взето със 124 гласа „за“ на депутати от мнозинството и партия ДПС. 69 бяха „против“ и 8 „въздържал се“. Срещу отпадането бяха от БСП, „Възраждане“ и „Има..

публикувано на 14.09.23 в 12:42

Агенция „Тренд“ регистрира застой в обществените и политическите нагласи

Статична е картината на обществените нагласи. Електоралната подкрепа спрямо партиите и оценката за държавните институции са сходни с резултатите от проучване през юли, сочат данни на агенция "Тренд".  ГЕРБ остава първа политическа сила с подкрепа от..

публикувано на 14.09.23 в 10:36

Министерствата на отбраната на България и Украйна ще подпишат меморандум за намерение

Меморандум за намерение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна одобри днес, 13 септември, Министерският съвет. Предстои той да бъде подписан от министъра на отбраната Тодор Тагарев.  Меморандумът..

публикувано на 13.09.23 в 15:30