Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Сърбия ще могат да гласуват в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград

Посолството на България в Белград
Снимка: mfa.bg

В неделя, 2 април, oт 7:00 до 20:00 часа местно време, българските граждани на територията на Република Сърбия ще могат да гласуват на четири места в изборите за народни представители в България. От българското посолство в Белград съобщават, че Министерството на външните работи на Сърбия е разрешило произвеждането на вота да се организира в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград. 

Правото си да гласуват българските граждани ще могат да направят, прилагайки валидна българска лична карта, паспорт или военна книжка. С изключение на Културно-информационния център „Цариброд”, където ще се гласува машинно, на другите места в Сърбия ще се гласува с хартиени бюлетини.


Още от категорията

Премиерът смята, че Русия не може да говори за спазване на договори

Ако Украйна използва изпратените от България ракети или части от ракети, те ще са за защита на нейните градове, а не за нападение. Това коментира премиерът Николай Денков по повод острата реакция на Москва след решението на парламента в София да бъдат..

публикувано на 28.09.23 в 08:57
Руската църква

ДАНС ще проверява кой е собственикът на Руската църква

Софийската градска прокуратура възложи на ДАНС да провери собствеността на храм “Св. Николай Мирликийски”, известен като Руската цъква, по два сигнала на група народни представители и гражданското сдружение “Боец”.   “В нейния ход ще се установяват..

публикувано на 27.09.23 в 18:47

Времето остава топло, с разкъсана облачност и слаби валежи на югоизток

В четвъртък  минималните температури ще са от 12 до 17°, в София - 12°. През деня над страната ще има разкъсана облачност, над Южна и Източна България са вероятни слаби локални валежи. Максималните стойности ще са от 23 до 28°, в столицата - 23°. По..

публикувано на 27.09.23 в 18:35