Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Сърбия ще могат да гласуват в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград

Посолството на България в Белград
Снимка: mfa.bg

В неделя, 2 април, oт 7:00 до 20:00 часа местно време, българските граждани на територията на Република Сърбия ще могат да гласуват на четири места в изборите за народни представители в България. От българското посолство в Белград съобщават, че Министерството на външните работи на Сърбия е разрешило произвеждането на вота да се организира в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград. 

Правото си да гласуват българските граждани ще могат да направят, прилагайки валидна българска лична карта, паспорт или военна книжка. С изключение на Културно-информационния център „Цариброд”, където ще се гласува машинно, на другите места в Сърбия ще се гласува с хартиени бюлетини.


Още от категорията

Български ученици отново могат да се възползват от програмата YES за обучение в САЩ

Ученици от България отново ще имат възможността да учат и живеят в САЩ за една учебна година. Онлайн апликацията за кандидатстване за стипендията на програмата YES ще бъде отворена до 24 октомври. Финансирана от Бюрото по образователни и културни..

публикувано на 27.09.23 в 14:24

Защо гроздопроизводителите в България са обречени на фалит?

„Лозарството в България загива от вашата некадърност“ – това написаха на свой протестен митинг лозарите и винарите през м. март в София. Надеждата им беше, че Служебният кабинет тогава ще вземе мерки, за да подобри състоянието на сектора поне за..

публикувано на 27.09.23 в 12:15

Започва имунизацията с новата ваксина за коронавирус

Започва ваксинирането срещу подвариант на коронавируса - Омикрон. Осигурени са 80 640 дози от новата ваксина, предназначени за хора над 12-годишна възраст. Препаратът е доставен в Регионалните здравни инспекции в страната. Предстои и доставка на ваксини..

публикувано на 27.09.23 в 10:53