Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Сърбия ще могат да гласуват в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград

Посолството на България в Белград
Снимка: mfa.bg

В неделя, 2 април, oт 7:00 до 20:00 часа местно време, българските граждани на територията на Република Сърбия ще могат да гласуват на четири места в изборите за народни представители в България. От българското посолство в Белград съобщават, че Министерството на външните работи на Сърбия е разрешило произвеждането на вота да се организира в Белград, Ниш, Цариброд и Босилеград. 

Правото си да гласуват българските граждани ще могат да направят, прилагайки валидна българска лична карта, паспорт или военна книжка. С изключение на Културно-информационния център „Цариброд”, където ще се гласува машинно, на другите места в Сърбия ще се гласува с хартиени бюлетини.


Още от категорията

Николай Денков: Въглищните централи ще работят до 2038 г.

Планът за справедлив преход е приет от правителството и ще бъде изпратен на Европейската комисия утре, тъй като отлагането би довело до загуби за милиарди левове. Това обявиха на брифинг премиерът Николай Денков и финансовият министър Асен Василев след..

публикувано на 29.09.23 в 17:39

Нератифицираната от България Истанбулска конвенция става задължителна за ЕС

Въпреки че не е ратифицирана на национално ниво от шест страни, сред които и България, Истанбулската конвенция влиза в сила в целия Европейски съюз на 1 октомври, съобщи Европейската комисия. Страните-членки, дори да не са го ратифицирали, ще бъдат правно..

публикувано на 29.09.23 в 16:58

България и Украйна ще обменят данни за вноса и износа на селскостопански стоки

Министрите на земеделието на България и Украйна Кирил Вътев и Микола Солски се договориха за ежеседмичен обмен на данни за износа и вноса на определени земеделски продукти. Това стана ясно на онлайн среща между двамата министри, на която беше обсъден..

публикувано на 29.09.23 в 16:07