Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Северна Македония предава на Украйна 12 щурмови хеликоптера Ми-24

Славянка Петровска
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна настоява Съветът за сигурност на ООН да свика незабавно извънредно заседание заради изявленията на Русия, че разпола тактически ядрени оръжия в Беларус, предаде УНИАН.
 

Еврокомисарят по външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че Брюксел е готов да наложи нови санкции на Беларус, ако Минск приеме руски ядрени оръжия, съобщи AFP. "Приемането на руски ядрени оръжия в Беларус би означавало безотговорна ескалация и заплаха за европейската сигурност“, написа Борел в Туитър.

Северна Македония ще предаде на Украйна 12 щурмови хеликоптера Ми-24, заяви министърът на отбраната на републиката Славянка Петровска. Скопие е закупила машините от Киев през 2001 г. "Решението за прехвърлянето е взето след искане от украинската страна и анализ на македонската армия, който е показал, че лишаването от тази военна техника няма да се отрази на отбранителните способности на страната. Според плановете ни за модернизация това оборудване почти е достигнало края на експлоатационния си срок и няма да бъде част от нашето въоръжение", каза министърът цитирана от МИА. Скопие вече предостави на Киев своите стари танкове Т-72 и 4 самолета Су-25. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборите за ЕП и НС ще бъдат в един ден

На 9 юни в България ще се проведат едновременно избори за европейски парламент и за народно събрание. Президентът Румен Радев обяви решението си по време на консултациите с политическите партии, след като Димитър Главчев представи служебните министри...

публикувано на 05.04.24 в 11:48

Готов е съставът на служебното правителство

Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи състава на служебно правителство пред държавния глава Румен Радев и представители на  политическите сили в народното събрание, без БСП. Ето и неговият състав: Министър-председател – Димитър..

публикувано на 05.04.24 в 11:04

По съседски: Събития с балкански адрес

Турската опозиция с историческа победа на местните избори Опозицията в Турция отбеляза историческа победа на местните избори на 31 март. От 10 метрополии само 3 остават за Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп..

публикувано на 05.04.24 в 11:00