Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха наградите на "София филм фест"

Режисьорът на филма „Червените обувки“ Карлос Айхелман Кайзер с голямата награда на фестивала
Снимка: БТА

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм фест". Лентата взима приза "София – град на киното" за най-добър филм в международния конкурс, съобщават от "Арт фест". Режисьор на "Червените обувки" е Карлос Айхелман Кайзер.

Журито в което влизат Милчо Манчевски (Северна Македония), Агнешка Смочинска (Полша), Александра Кочеф (САЩ), Милена Кънева (България-Италия) и Владимир Пенев (България) връчи голямата награда на "Червените обувки" за "простата история, фокусирана върху човечността, за уменията на авторите на филма, благодарение на които той е оригинален и уникален".

Специалната награда на журито е за филма "Щипка карамфил" на режисьора Бекир Бюлбюл, продуциран от Турция-Белгия. Призът за режисура е присъден на Василис Кацупис за филма "В капан". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътуващият фестивал "Лятно Театро" сплотява семействата с изкуство, вълшебства и смях

За четвърта поредна година пътуващият фестивал "Лятно Театро" ще подари на децата и на техните родители мигове на чисто щастие. А за да остане този ден незабравим в живота им, заедно ще мерят сили в анимация с игри, ще оцеляват в буря от стотици..

публикувано на 08.04.24 в 09:31

Съвременната илюстрация е "сърцето" на българския щанд на Панаира на детската книга в Болоня

На 8 април започва 61-ия Международен панаир на детската книга в Болоня . Най-голямото международно събитие за детска литература тази година ще продължи до 11 април, а България за първи път е представена с обособен тематичен щанд от 64 кв...

публикувано на 08.04.24 в 09:15
Сн.: Клуб на българските жени и семейства в Хамбург

За поредна година български хумор завладява Хамбург

На какво се смеят варненци, бургазлии, габровци и софиянци? А българите извън страната? Студентите и хазяите, дето им дават квартира? Отговор за пореден път ще търси Биеналето на българският хумор в Хамбург. СЕДЕМнаДЕСЕТО (така го изписват те)..

публикувано на 07.04.24 в 06:30