Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха наградите на "София филм фест"

Режисьорът на филма „Червените обувки“ Карлос Айхелман Кайзер с голямата награда на фестивала
Снимка: БТА

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм фест". Лентата взима приза "София – град на киното" за най-добър филм в международния конкурс, съобщават от "Арт фест". Режисьор на "Червените обувки" е Карлос Айхелман Кайзер.

Журито в което влизат Милчо Манчевски (Северна Македония), Агнешка Смочинска (Полша), Александра Кочеф (САЩ), Милена Кънева (България-Италия) и Владимир Пенев (България) връчи голямата награда на "Червените обувки" за "простата история, фокусирана върху човечността, за уменията на авторите на филма, благодарение на които той е оригинален и уникален".

Специалната награда на журито е за филма "Щипка карамфил" на режисьора Бекир Бюлбюл, продуциран от Турция-Белгия. Призът за режисура е присъден на Василис Кацупис за филма "В капан". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Златен Кукерикон” за творци в областта на хумора и сатирата

На церемония Сатиричният театър “Алеко Константинов” ще връчи тази вечер наградите “Златен Кукерикон” за принос в развитието на изкуството на комедията и сатирата. С отличията в категориите “Млада надежда”, “Мъжка роля”, “Женска роля”, “Режисура”,..

публикувано на 07.04.24 в 06:00

Клас по рисуване с Кирил Манасиев организират в Чикаго

На 6 април, от 19:30 до 21:30 часа местно време, Културният център  „Българика“ в Чикаго ще домакинства клас по рисуване с българския художник Кирил Манасиев, съобщиха от центъра. По този повод във фейсбук страницата си те споделиха избрани картини на..

публикувано на 06.04.24 в 08:37

Ученици и преподаватели преведоха на италиански поезия на Петя Дубарова

Книга със стихове на Петя Дубарова излезе на италиански език в превод на деца и преподаватели от български училища в Италия. В превода участваха училищата "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция, "Пейо Яворов" в Милано, "Родолюбие" в Неапол, "Капитан Петко..

публикувано на 04.04.24 в 11:57