Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български пещерняци слязоха до минус 1316 м в пещера в Италия

Входът на пещерата
Снимка: Павлин Димитров

Трима българи за първи път влязоха в пещерата “W Le Donne”, която се намира в масива Гриня, провинция Леко, Северна Италия. Става дума за пещерна система, състояща се от 18 входа. Дълга е почти 30 км и е дълбока 1316 м, с голям потенциал за продължение надолу. Експедицията е на клуб “Под Ръбъ”, а участниците в нея в момента пътуват към България. Това са Димитър Генов, Павлин Димитров и Цветан Костурков, а техен домакин е бил италианският спелеолог Фабио Болини, предаде Таня Иванова - репортерът в екстремните спортове на БНР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35