Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Секционните избирателни комисии в чужбина са попълнени

Снимка: ЦИК

Съставите на секционните избирателни комисии зад граница за изборите на втори април вече са попълнени. Външното ни министерство предостави на Централната избирателна комисия списъци със желаещи наши сънародници по места, които се включват в тях. Комисията прие и множество замени на членове на Секционните избирателни комисии по желание на 7-те формации от 48-то Народно събрание.

Най-масово членове се заменят в секциите в Турция, Обединеното кралство, Испания и Германия. Това са  държавите с най-много секции в чужбина, в които тази неделя ще се гласува на предсрочния парламентарен вот, където са и най-многото секции в които ще се гласува зад граница на 2 април.
По публикацията работи: Марта Рос

Още от категорията

Румен Радев ще се изкаже на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН

Президентът Румен Радев, който е на работно посещение в Ню Йорк, САЩ, начело на българската делегация в рамките на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН, ще направи изказване в рамките на Общия дебат на сесията.  Изказването се предвижда за около..

публикувано на 20.09.23 в 07:35
Росица Матева

58 партии и 9 коалиции ще участват на местните избори

На местните избори на 29 октомври ще се явят 58 партии и 9 коалиции. Предстои да бъдат избрани 5053 общински съветници. Това обяви на брифинг заместник-председателят и говорител на Централната избирателна комисия Росица Матева.  На 27 септември ще..

публикувано на 19.09.23 в 16:06

Започва преброяване на населението в Албания

От 18 септември в Албания започва преброяване на населението, което ще продължи шест седмици. Въпросникът съдържа около 100 въпроса и само три от тях, свързани с вярата, етническата принадлежност и религията, не са задължителни. Преброяването е..

публикувано на 18.09.23 в 06:50