Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Секционните избирателни комисии в чужбина са попълнени

Снимка: ЦИК

Съставите на секционните избирателни комисии зад граница за изборите на втори април вече са попълнени. Външното ни министерство предостави на Централната избирателна комисия списъци със желаещи наши сънародници по места, които се включват в тях. Комисията прие и множество замени на членове на Секционните избирателни комисии по желание на 7-те формации от 48-то Народно събрание.

Най-масово членове се заменят в секциите в Турция, Обединеното кралство, Испания и Германия. Това са  държавите с най-много секции в чужбина, в които тази неделя ще се гласува на предсрочния парламентарен вот, където са и най-многото секции в които ще се гласува зад граница на 2 април.
По публикацията работи: Марта Рос

Още от категорията

ПП-ДБ внесе предложения за реформи в службите, ГЕРБ няма да ги подкрепи 

Парламентарната група на ПП-ДБ внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за реформи в службите за сигурност.   По този повод съпредседателят на коалицията Кирил Петков съобщи, че е провел срещи с австрийския външен министър и..

публикувано на 02.10.23 в 17:49

Миньорите и енергетиците ще решават, как ще продължат протестите

Синдикатите не уважиха поканата за среща с премиера Николай Денков в Министерския съвет. Протестиращите заявиха, че очакват премиера да дойде при тях и обсъждат по-мащабни акции ако правителството не изтегли от Еврокомисията внесените планове за..

публикувано на 01.10.23 в 17:31

Синдикатите отказват преговори с премиера за енергетиката

Трети ден продължава блокадата на автомагистрала „Тракия“, Подбалканския път и „Прохода на „Републиката“, от протестиращите енергетици и миньори. Те искат преразглеждане на енергийните планове и плановете за развитие на въгледобивните региони. В събота..

публикувано на 01.10.23 в 09:15