Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплахите за бомби не са реални и няма да попречат на изборите

Иван Демерджиев
Снимка: БТА

Министерството на вътрешните работи ще поеме охрана на всички изборни секции още от събота, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Той каза, че охраната ще бъде непрекъсната до приключване на изборния процес, така че няма как по време на изборите, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, да бъдат поставени такива. Ще бъде направена физическа проверка на всяка една изборна секция още в събота и ще поемем секциите под охрана, така че не е възможно да се прекъсне изборния процес, отбеляза Демерджиев. Той призова хората спокойно да упражнят правото си на глас. Всеки гражданин може да гласува без притеснение.

Няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите, каза президентът Румен Радев по повод зачестилите сигнали  за взривни устройства в училищата в страната. Това са хибридни атаки без реална заплаха, заяви Радев. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пясъчен поздрав за Тодоровден

"Посвещаваме това парче на дядовците и всички силни мъже и техните коне" - написа Реми Хогард във фейсбук. Тя и половинката ѝ Пол създадоха поредното си пясъчно произведение на плажната ивица край Бургас. Този път красивата им творба е вдъхновена от..

публикувано на 23.03.24 в 09:35

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е..

публикувано на 23.03.24 в 08:28

София е домакин на 20-ото издание на форума "Световно образование"

На 23 март в София започва юбилейното 20-о издание на изложението "Световно образование". В него участват седемдесет институции за висше и средно образование и центрове за летни езикови програми от 17 държави, съобщиха организаторите от..

публикувано на 23.03.24 в 08:25