Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОИ вдига пенсиите на близо 336 хил. работещи пенсионери

Снимка: Ани Петрова

Националният осигурителен институт (НОИ) преизчисли служебно пенсиите на 335 932 работещи пенсионери, считано от 1 април 2023 г.

Условието е да имат придобит осигурителен стаж през предходната 2022 г. и да не са подавали заявление за преизчисляване на пенсията им, с придобит след пенсионирането им осигурителен стаж и осигурителен доход до датата на настоящото служебно преизчисляване, уточняват от НОИ.

Служебното преизчисляване на пенсиите започва като извънредна мярка в разгара на коронавирусната пандемия през март 2020 г. Средният размер на увеличението на пенсиите при последното преизчисление през 2022г., което засегна над  340 000 души, беше на стойност 13,20 лв.

Съставил: Гергана Манчева

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “ Заловеното количество е рекордно за последните пет години ”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Наркотикът е бил разпределен в 156..

публикувано на 20.04.24 в 13:55

Емблематични сгради в София да възстановят статута си на недвижими културни ценности

Столичният кмет Васил Терзиев настоява в писмо до министъра на културата и директора на Националния институт за недвижимо културно наследство да бъде възстановен статутът на недвижими културни ценности на 17 сгради в центъра на София. Сградите са..

публикувано на 20.04.24 в 11:08

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция, единайсет души са ранени

Единайсет пътници пострадаха в катастрофа с български автобус , съобщи Генералното ни консулство в Одрин. Превозното средство, което е пътувало от Истанбул за Добрич, е излязло от платното, ударило се е в дърво и се е преобърнало вчера на обед на..

публикувано на 20.04.24 в 09:23