Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фернандо Гранде-Марласка: България е подготвена за Шенген

Снимка: Посолство от Испания в България

България е достатъчно добре подготвена и има пълната подкрепа на Испания за присъединяването й като пълноправен член на Шенгенското пространство. Toва заяви министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, който е на посещение в София. Българският му колега Иван Демерджиев отбеляза, че това е първа среща на такова ниво след 2012 г. Той каза също, че Испания има сериозни успехи в борбата с пътния травматизъм и е договорено да се проведат срещи на експертно ниво, за да се възползва страната ни от испанския опит. Двамата са обсъдили още борбата с организираната престъпност и нелегалната миграция. Демерджиев е изразил подкрепата на България за приоритетите на Испания по време на предстоящото председателство на ЕС от средата на 2023 г.


Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Словения въвежда полицейски пропускателни пунктове по своите граници Словения ще постави полицейски контролно-пропускателни пунктове на своя територия в близост до граничните пунктове, включително по границата с Хърватия. Шенгенският режим остава..

публикувано на 29.09.23 в 14:00

Денонощен телефон и специален мейл приемат сигнали за изборни нарушения

От 29 септември до 6 ноември 2023 г. в Министерството на вътрешните работи е отворена денонощна телефонна линия с номер - 02 90 112 98. На нея, както и на електронния адрес - izbori@mvr.bg, гражданите могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения..

публикувано на 29.09.23 в 10:34

Започна предизборната кампания на кандидатите за местна власт

Точно след месец, на 29 октомври, българите ще изберат  кметове и общински съветници , които ще управляват през следващите четири години. Предстоят 30 дни, в които кандидатите трябва да представят своите идеи за развитие на населените места пред..

публикувано на 29.09.23 в 05:15