Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Спирките във Варна - с Wi-Fi и забележителностите на града

Снимка: Община Варна

Осигурено е Wi-Fi покритие на 83 автобусни спирки в черноморския град Варна, които са оборудвани и с машини за продажба на билети и карти. Така се осигурява достъп до интернет за варненци и гости на града. QR кодове на стикери на спирките дават директен достъп до мобилното приложение за автобуси BusVarna и до интернет-страницата visit.varna.bg, която съдържа информация за културните и туристически места в града.

Чрез мобилното приложение желаещите могат да получат информация в реално време за автобусните и тролейбусни линии в града, тяхното разписание и маршрут. Действията са следните - при първо сканиране на достъпни Wi-Fi мрежи от предложения списък от точки трябва да се избере Wi-Fi мрежа с името busVarna. Автоматично ще бъде заредена начална страница. След това потребителят трябва да натисне виртуалния бутон „Съгласен“, за да може да завърши процедурата по запазването на избраната мрежа, след което тя е достъпна за ползване. В рамките на 48 часа устройството, през което е осъществено влизането в тази мрежа, независимо на коя от автобусните спирки, ще получава достъп до интернет, прескачайки описаната процедура. При повторно влизане след време, по-голямо от посоченото, отново трябва да се премине през първоначалното действие за запазване на мрежата и достъпване до интернет.

БНР подкасти:

Още от категорията

Събор за опазване на местните селскостопански породи ще се проведе край Калофер

Осемнайсетият Национален събор за опазване на местните български селскостопански породи животни ще се състои днес в местността “Паниците” край Калофер. Събитието под наслов “Да запазим заедно българското” ще бъде открито от земеделския министър Кирил..

публикувано на 23.09.23 в 07:00
Снимка: Югозападно държавно предприятие

Открито е тялото на пилота от изчезналия хеликоптер

След осемчасово издирване изчезналият вчера хеликоптер и тялото на пилота бяха открити в 50-метрова пропаст, намираща се в труднодостъпно дере на няколко км от село Гърмен. “Като че ли се е ударил в дърво или точно във върха на склона и е паднал..

публикувано на 23.09.23 в 05:45
Снимката е илюстративна

Хеликоптер, излетял тази сутрин, е в неизвестност

Частен селскостопански хеликоптер е изчезнал край село Гърмен, недалеч от Гоце Делчев. До момента няма връзка с пилота. Машината е наета от Югозападното държавно предприятие, за да пръска боровите гори срещу вредители. Според кмета на община Гърмен Феим..

публикувано на 22.09.23 в 16:16