Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общественият съвет към ЦИК: Нека се доверим на органите на сигурността и да гласуваме

Снимка: Ани Петрова

Председателят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева призова хората да гласуват за нов парламент в неделя, защото засиленото полицейско присъствие ще осигури спокойствие на изборния процес. В последните дни училищата – в тях са разположени секциите за вота, са атакувани със заплашителни имейли.

“Не мисля, че бомбените заплахи могат да спрат хората да си кажат мнението как искат да бъдат управлявани оттук нататък”, категорична беше Цветелина Пенева пред БНР. Ако все пак постъпят сигнали за поставени бомби в изборния ден, водещи, по думите ѝ, трябва да бъдат органите на сигурността.

Всички членове на изборната администрация и избирателите да следват стриктно правилата и протокола, които трябва да бъдат изработени от МВР, посъветва председателят на Обществения съвет към ЦИК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17

Над 60% от хората в България живеят с недостиг на средства за издръжка

Малко над 1450 лв. са необходими на един работещ и живеещ в едночленно семейство, и общо 2616 лв. пък трябват за месечната издръжка за тричленно семейство, какъвто е в момента моделът на повечето от домакинствата в България (двама работещи възрастни и едно..

публикувано на 23.04.24 в 14:45