Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Няма да има прекратяване на изборния процес

Снимка: БГНЕС

При никакви обстоятелства не се предвижда прекратяване на изборния процес, е уверил във Варна зам. главният секретар на МВР, гл. комисар Станимир Станев.  Утре сградите, които са и място за гласуване, ще бъдат претърсени и след това охранявани, каза още зам. главният секретар.

По-късно след среща с членовете на ЦИК вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на седмицата са хибридни атаки и няма реална опасност. По думите му, хората ще бъдат извеждани от изборните помещения само при истинска заплаха. Освен това извън сградите ще се проверяват обемистите багажи.

Междувременно училищни директори заявиха, че очакват от МВР единно указание как да действат в ситуация на бомбени и други заплахи към ръководените от тях учебни заведения. “Фактът, че различни училища и различни директори реагират по различни начини показва, че има проблем”, коментира пред БНР Величка Таседжикова, директор на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" в София.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25