Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МВР: Няма да има прекратяване на изборния процес

Снимка: БГНЕС

При никакви обстоятелства не се предвижда прекратяване на изборния процес, е уверил във Варна зам. главният секретар на МВР, гл. комисар Станимир Станев.  Утре сградите, които са и място за гласуване, ще бъдат претърсени и след това охранявани, каза още зам. главният секретар.

По-късно след среща с членовете на ЦИК вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на седмицата са хибридни атаки и няма реална опасност. По думите му, хората ще бъдат извеждани от изборните помещения само при истинска заплаха. Освен това извън сградите ще се проверяват обемистите багажи.

Междувременно училищни директори заявиха, че очакват от МВР единно указание как да действат в ситуация на бомбени и други заплахи към ръководените от тях учебни заведения. “Фактът, че различни училища и различни директори реагират по различни начини показва, че има проблем”, коментира пред БНР Величка Таседжикова, директор на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" в София.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Българските военни лекари се включват в десетки мисии в горещите точки на света

Военномедицинската академия в София отбелязва 132 години от създаването си – на 1 декември 1891 г. влиза в сила Заповед на военния министър, с която се създава Софийска обща гарнизонна болница, а за неин първи началник е назначен д-р Георги Золотович,..

публикувано на 01.12.23 в 11:10
Милен Митев

За първи път България е представена в ръководството на EBU

Генералният директор на БНР Милен Митев беше избран единодушно в Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Това стана на 91-та редовна сесия на Генералната асамблея на съюза в Женева.  За първи път България има представител в..

публикувано на 01.12.23 в 09:41
Илхан Кючюк

Евродепутати свикват протест във Виена срещу ветото за Шенген

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, заедно с колегите си - румънския евродепутат Влад Ботош и австриеца Хелмут Брандщетер, ще протестират в понеделник (4 декември) пред Министерството на вътрешните работи във Виена срещу ветото, наложено от..

публикувано на 01.12.23 в 09:33