Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МВР: Няма да има прекратяване на изборния процес

Снимка: БГНЕС

При никакви обстоятелства не се предвижда прекратяване на изборния процес, е уверил във Варна зам. главният секретар на МВР, гл. комисар Станимир Станев.  Утре сградите, които са и място за гласуване, ще бъдат претърсени и след това охранявани, каза още зам. главният секретар.

По-късно след среща с членовете на ЦИК вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че бомбените заплахи от началото на седмицата са хибридни атаки и няма реална опасност. По думите му, хората ще бъдат извеждани от изборните помещения само при истинска заплаха. Освен това извън сградите ще се проверяват обемистите багажи.

Междувременно училищни директори заявиха, че очакват от МВР единно указание как да действат в ситуация на бомбени и други заплахи към ръководените от тях учебни заведения. “Фактът, че различни училища и различни директори реагират по различни начини показва, че има проблем”, коментира пред БНР Величка Таседжикова, директор на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" в София.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Над хиляда сигнала в Столичната община за паднали дървета и клони

Над хиляда сигнала за паднали дървета и клони в София вследствие на обилния снеговалеж, придружен с усилване на вятъра, са постъпили в Столичната община, написа във фейсбук профила си кметът Васил Терзиев . Повече от 150 от тях вече са обработени...

публикувано на 26.11.23 в 09:55

Обявен е червен код за сняг и бурен вятър в четири области

Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за валежи от сняг и бурен вятър в четири области от Североизточна България - Разград, Шумен, Силистра и Добрич, информира БГНЕС. Оранжев код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг..

публикувано на 26.11.23 в 09:12

В неделя температурите се понижават, не е подходящо за пътувания и туризъм

Червен код за валежи от сняг и бурен вятър за неделя е обявен за 4 области от Североизточна България - Разград, Шумен, Силистра и Добрич. През нощта от събота срещу неделя валежите ще продължат, ще са значителни, в по-голямата част от..

публикувано на 25.11.23 в 17:55