Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулски дни в услуга на българите на остров Крит

Снимка: БГНЕС

В края на следващата седмица предстоят изнесени консулски дни, в които сънародниците ни, живеещи на остров Крит, имат възможност да подновят своите лични документи или да потърсят съдействие от българските власти за решаването на конкретен проблем. Инициативата се провежда за 13-ти път и е една от целите, за които работи Сдружението на българите на остров Крит.* По данни на организацията, там живеят над 15 хиляди българи. Между 5 и 10 хиляди са и сезонните работници, прехранващи се предимно от бране на маслини, грозде, портокали и работа в оранжерии, както и работа в хотели.

Консулската служба ще работи всеки ден от 12 до 14 май с 1 час обедна почивка на адрес град Ираклио, ул. Софокли Венизелу № 43, (Стар зеленчуков пазар)

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Лондон почина знаменитата пианистка Марта Деянова

На 77-години в Лондон почина голямата българска пианистка Марта Деянова, съобщи нейният син Мартин в социалната мрежа Facebook. Тя е възпитаничка на Българската държавна консерватория в класа на проф. Богомил Стършинов, усъвършенства клавирните си..

публикувано на 27.09.24 в 08:49

Над 140 младежи от Молдова ще следват в България

141-о българчета от Молдова са приети в университетите на България тази учебна година. Кандидатите са били 209 от различни населени места в републиката, където се изучава български език като майчин. Причините, поради които останалите не са..

публикувано на 26.09.24 в 16:03

Изложбата "Там, където е сърцето" представя във Виена творби на Валентина Вечерка и Васил Василев-Зуека

Българският културен институт "Дом Витгенщайн" във Виена е домакин на изложбата "Там, където е сърцето", представяща произведения на Валентина Вечерка и Васил Василев-Зуека. Васил Василев-Зуека е популярен български актьор и художник, Валентина..

публикувано на 26.09.24 в 08:10