Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Удължиха с още 3 месеца забраната за внос на зърно от Украйна

Снимка: Ройтерс

Срокът на забрана за внос на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед на територията на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се удължава с 3 месеца до 15 септември 2023 г. Решението е на Европейската комисия и е публикувано в Официалния вестник на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието. Оценката на Комисията е показала, че все още са налице съществени логистични затруднения и ограничен капацитет за складиране, като инфраструктурата на петте държави членки продължава да бъде недостатъчна за справяне с нарастването на трафика.

БНР подкасти:

Още от категорията

"Булгартрансгаз" работи за по-голям пренос на газ през България

Българският газов оператор "Булгартрансгаз" проучва възможностите за увеличаване на капацитета за пренос на газ в точките на междусистемно свързване с Гърция и Румъния. Причината е в прогнозите за нарастващо търсене на услуги по пренос на природен газ в..

публикувано на 24.10.23 в 13:41

Делян Пеевски: “Лукойл” ще внесе 500 млн. лв. данъци в хазната 

Заплашената с отнемане на дерогацията за внос на руски петрол “Лукойл Нефтохим Бургас” е изразила готовност да плати 500 млн. лв. данъци. Това съобщи съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след среща на парламентарните групи на ГЕРБ-ДПС, ПП-ДБ и ДПС..

публикувано на 23.10.23 в 10:34

Парламентарните групи ще дискутират предложението за отнемане на дерогацията на “Лукойл”

Среща на парламентарните групи по повод предложението на ГЕРБ да бъде отнета дерогацията на “Лукойл Нефтофим Бургас” ще се състои днес, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Добрич. На брифинг в централата на ГЕРБ председателят..

публикувано на 23.10.23 в 07:00