Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Удължиха с още 3 месеца забраната за внос на зърно от Украйна

Снимка: Ройтерс

Срокът на забрана за внос на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед на територията на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се удължава с 3 месеца до 15 септември 2023 г. Решението е на Европейската комисия и е публикувано в Официалния вестник на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието. Оценката на Комисията е показала, че все още са налице съществени логистични затруднения и ограничен капацитет за складиране, като инфраструктурата на петте държави членки продължава да бъде недостатъчна за справяне с нарастването на трафика.

БНР подкасти:

Още от категорията

Турският бизнес: България е вратата на Турция към Европа

Възможностите за инвестиции в България бяха представени пред близо 50 представители на турски компании от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева и изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова. Това стана на среща в..

публикувано на 25.11.23 в 11:43

През 2023 г. повечето заети в България чужденци са дошли за сезонна работа

Над 12 000 чужденци от държави извън ЕС са получили различни по вид разрешения за работа в страната ни от началото на годината. Според Агенцията по заетостта строителството е основният сектор, в който работят чужденците , като най-много те са в София,..

публикувано на 25.11.23 в 04:50

"Черният петък" в България – между търговския трик и изгодата за потребителя

Кампанията за пазаруване на изгодни цени, известна като "Черен петък", набира все по-голяма популярност в България. С внимателно планиране и следене на офертите, потребителите могат да си осигурят продукти на изключителни цени, казват тези, които не са..

публикувано на 24.11.23 в 09:15