Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Велико Търново от птичи поглед

10
Снимка: БТА

Старопрестолният Велико Търново е един от най-красивите и предпочитани за културен туризъм български градове, всяка година посещаван от рекорден брой гости от страната и от цял свят. Предлагаме ви необичаен поглед към града – отвисоко, а за многобройните забележителности и атракции за туристите разказваме тук:

Снимки: БТА

Галерия

Още от категорията

На фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

За поредно лято в парк „Езеро" се провежда фестивалът на пясъчните скулптури. Тази година темата на събитието е герои от любими комикси и филми. Някои от произведенията са образите от поредицата за Хари Потър, „Красавицата и Звяра“ и герои от..

публикувано на 11.07.23 в 10:41

За първи път драконови лодки се състезаваха в езерото Панчарево край София

Китайската традиция оживя в рамките на първия двудневен Фестивал на драконовите лодки у нас, който е част множеството   събития в програмата „Лято с китайската култура в България“ (юни-август). Колоритната надпревара предизвика интереса..

публикувано на 26.06.23 в 11:44

Пролетна разходка в Природен парк "Златни пясъци"

През пролетта природен парк "Златни пясъци" е привлекателно място за варненци и гостите на града. Паркът е разположен на 17 км североизточно от гр. Варна, успоредно на морския бряг и обгражда едноименния курортен комплекс. Паркът е с площ от 13,2..

публикувано на 22.05.23 в 10:23