Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов се обяви за коалиционно споразумение с ПП-ДБ

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

“Нужно е коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната – Демократична България”, защото само така работи истинската коалиция”. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на призива на ПП-ДБ да бъде подписан съвместен Механизъм за гарантиране на реформаторската програма на правителството.

На работно съвещание във Велико Търново с участието на общински кметове от ГЕРБ и народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС той изтъкна, че исканите гаранции от страна на коалиционните партньори са доказателство за осъзнаване на необходимостта от подписването на подобно споразумение. Бойко Борисов каза още, че партията му следва декларацията, която ротационните премиери Николай Денков и Мария Габриел са представили при обявяването на кабинета.

От своя страна Мария Габриел заяви, че с министър-председателя Николай Денков работят в екип, имат си доверие и всеки се вслушва в мнението на другия. Тя подчерта, че това е работещото решение, за да може страната ни да влезе в Шенген и да бъде наваксано изоставането по отношение на Плана за възстановяване и устойчивост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00