Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха бюст-паметник на Игнат Канев в Торонто

Снимка: Генерално консулство на България в Торонто

В Торонто в Канада тържествено беше открит бюст-паметник на покойния почетен консул на България, бизнесменът и филантроп Игнат Канев. Събитието бе пред сградата на църквата в гр. Брамптън, Голямо Торонто. На церемонията присъства семейството на Игнат Канев, настоятелството на българската църква „Св. Димитър“, много българи от района, както и местни канадци, които са познавали добре бележития българин. 


В своето слово генералният консул на България в Торонто Велислава Панова подчертаче макар да напуска България на 14-години Канев остава завинаги ярък родолюбец и яростен защитник на българщината, който е оставил трайна следа със своя неуморен труд, възрожденско дарителствo и неспирни ангажименти към българската общност. 

Снимки: Генерално консулство на България в Торонто

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българчета в Кьолн отбелязаха Деня на Независимостта с урок по български в парка "Айфел"

Възпитаници на Българското неделно училище "Аз Буки Веди" в германския град Кьолн се събраха в Деня на Независимостта на България, 22 септември, и се разходиха в Националния парк "Айфел", където си направиха пикник и проведоха занятие по..

публикувано на 24.09.24 в 16:09

Три български формации ще танцуват в Международната седмица на културата в Тюбинген

Фолклорният танцов клуб “Жарава” към българското училище “Родна Реч” в Тюбинген и народният хор “Искрици” ще участват в Международната седмица на културата в германския град, съобщиха от учебното заведение. В събитието, което ще се проведе на 28..

публикувано на 24.09.24 в 13:16
Среща между служебния външен министър Иван Кондов и вицепремиера на Молдова и външен министър Михай Попшой

Българската общност в Молдова е градивен елемент в двустранните отношения

В Ню Йорк на 79-та сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов разговаря със своя колега от Молдова Михай Попшой, който е и вицепремиер на страната. „Голямата българска общност в Молдова е ключов градивен елемент на нашите..

публикувано на 23.09.24 в 12:37