Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха бюст-паметник на Игнат Канев в Торонто

Снимка: Генерално консулство на България в Торонто

В Торонто в Канада тържествено беше открит бюст-паметник на покойния почетен консул на България, бизнесменът и филантроп Игнат Канев. Събитието бе пред сградата на църквата в гр. Брамптън, Голямо Торонто. На церемонията присъства семейството на Игнат Канев, настоятелството на българската църква „Св. Димитър“, много българи от района, както и местни канадци, които са познавали добре бележития българин. 


В своето слово генералният консул на България в Торонто Велислава Панова подчертаче макар да напуска България на 14-години Канев остава завинаги ярък родолюбец и яростен защитник на българщината, който е оставил трайна следа със своя неуморен труд, възрожденско дарителствo и неспирни ангажименти към българската общност. 

Снимки: Генерално консулство на България в Торонто

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бесарабия изработиха календар за 2025 г. с български носии

Българи в Бесарабия издадоха календар с български носии. Той е създаден от местния радетел на българщината, колекционер и изследовател на традициите на българите от Бесарабия Александър Полибза и фотографа Валери Гайдаржи, а модели са бесарабски..

публикувано на 22.09.24 в 15:30
Снимка: Facebook / Rostislav Stoyanov Nenov

Николай Тодоров представи Black Sea Paella на световна надпревара във Валенсия

За първи път България беше представена в Световното състезание за приготвяне на Paella във Валенсия – World Paella Day. Николай Тодоров-Ник заедно с Ростислав Ненов остави трайна следа в историята на надпреварата, като представи авторската си рецепта за..

публикувано на 22.09.24 в 11:23

България участва във Фестивал на нациите в Шарлот, САЩ

Българското неделно училище "Васил Априлов" в Шарлот, Северна Каролина, САЩ, ще бъде част от представянето на България и българската култура по време на Фестивал на нациите, организиран от Университета в град Шарлот. Събитието ще се състои на 21..

публикувано на 21.09.24 в 12:53