Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симфоничният оркестър на БНР е с нов диригент

Константин Илиевски, главен диригент на Симфоничния орекстър на БНР

Константин Илиевски е новият главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР. Маестро Илиевски е уважаван български музикант - диригент, пианист и композитор с международно признание и кариера.

Дирижирал е симфоничните състави на Австрийското и словашкото радио, Wiener Concert - Verein, Словашката национална филхармония, Вроцлавската филхармония, Националната опера и Радиотелевизионния оркестър на Албания (RTSH), Софийската филхармония, Симфоничния оркестър на БНР,  Националния симфоничен оркестър на Китай (Нингбо), Симфоничния оркестър "Франц Лист" в Косенца (Италия), Люксембургския камерен оркестър, Словашката Симфониета в Жилина, Aвстрия, и др. Участвал е в множество международни фестивали и е работил със солисти от световна класа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Помниш ли?"

Тони Димитрова – певицата с характерен глас, превърнала се в един от артистичните символи на Бургас – представя своя самостоятелен концерт "Време за обичане" под открито небе. Той е част от националното ѝ турне, обхващащо 15 от по-големите градове на..

публикувано на 16.08.24 в 10:15

"Ако няма любов"

Хоризонт е група с 40-годишна история. Създадена през 1984 г. от съученици и приятели, вече четири десетилетия тя остава вярна на мелодичния рок. През 1994 г. пък от сцената на "Златният Орфей" официално стартира първото ѝ професионално..

публикувано на 14.08.24 в 10:15

Полифония от гласове – акапелните концерти на формация "Спектрум" и канадското дуо FreePlay

Петимата музиканти от вокална група "Спектрум" – Spectrum Vocal Band – са сред тези, които не престават да ни удивляват с необятните възможности на човешките гласове. Ивелина Цонева, Весела Морова, Константин Бейков, Янко Янков и Даниел Николов имат..

публикувано на 13.08.24 в 10:15