Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Снимка: ПГТ-София

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече шестия им съвместен проект през последните години бе подобряване на професионалните компетенции чрез нови технологии в областта на автотранспортната техника. Едно от най-старите професионални училища в страната, основано през 1949 г., и до днес подготвя кадри в областта на автотранспорта. 
Според директора на гимназията инж. Валя Симеонова чрез подобни проекти се продължава приемствеността като се повишава качеството на предлаганото професионално обучение и нарастват шансовете на младите хора за успешна интеграция на пазара на труда. 
Участниците в образователния проект получиха Europass сертификати за мобилност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еколагер край Шабла разкрива тайнствения свят на пчелите

Село Езерец в община Шабла е домакин на еколагер с участието на педагози, аниматори, еколози и младежи от цялата страна. Младите хора опознават тайнствения свят на пчелите. В рамките на четири дни – до 1 септември, те се обучават как да изработват..

публикувано на 31.08.24 в 08:45

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10