Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота и неделя времето ще бъде променливо  

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността почти над цялата страна ще бъде значителна. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София около 6°. Времето през деня ще бъде променливо, на места се очакват валежи от дъжд, в планинските райони от Западна България – значителни по количество. Максималните стойности ще достигнат 14°-19°, в столицата - около 15°. След обяд ще започне да нахлува студен въздух, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява.  

В планините времето ще бъде динамично. Облачността ще бъде значителна, ще има валежи от дъжд, над 1800 м – от сняг. Ще започне да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 9°, на 2000 м - около 2°. 

По Черноморието облачността ще бъде променлива, често значителна, след обяд ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен южен вятър, до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°, а на морската вода – 11° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала. 

На Балканите ще бъде ветровито с валежи от сняг, значителни по количества в Сърбия и Западна Румъния. Над 2000 м дъждът ще преминава в сняг. В Белград ще бъде 12°, в Букурещ - 17°, в Истанбул - 23°, в Атина - 25°.  

В Европа облачността ще бъде значителна над Пиренейския полуостров, очакват се валежи от дъжд. Над Западна Европа и Франция количествата ще бъдат значителни. Дъжд се очаква над по-голямата част от континента, в Беларус и Украйна придружени с гръмотевици. В района на Алпите, Скандинавския полуостров и северните райони на Европейска Русия валежите ще бъдат от сняг. В Лондон и в Париж ще температурите ще достигнат 10°-11°, в Мадрид - 16°, в Берлин и Москва – 7°-8°, в Рим - 17°.  

В Мелбърн ще бъде 25 градуса, в Кейптаун – 23°, в Ню Йорк – 11°, в Чикаго – 10°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00