Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотографът Мирослав Цвятков представя живота от другата страна на света

Снимка: Община Севлиево

Жители и гости на Севлиево могат да посетят изложбата "Поглед от другата страна на света". Експозицията и нейният автор великотърновецът Мирослав Цвятков гостуват в града, за да разкрият подробности за природната среда, флората, фауната и работата на българските и чуждестранните учени на о-в Ливингстън. Представени са и картографски материали на архипелага Южни Шетландски острови, Западна Антарктика.


Фотографът Мирослав Цвятков е участник в 25-ата и 26-ата българскa антарктическa експедиция и в дните до края на ноември ще проведе няколко образователно-информационни срещи с учениците от град Севлиево.


Изложбата се осъществява с подкрепата на Община Севлиево, Българския антарктически институт и Националния център за полярни изследвания.

Вижте още:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поддръжници на Ахмед Доган тръгнаха на “Поход за демокрация”

Симпатизанти и членове на ДПС, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, се отправиха на “Поход за демокрация” от “сарая” в столичния квартал “Бояна”. Ахмед Доган поделя времето си между имота в София и резиденцията в парк “Росенец”...

публикувано на 31.08.24 в 11:49

Евростат: 44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка извън дома

България заема второ място след Румъния сред страните в Европейския съюз по фактора “Неспособност на хората да си позволят едноседмична годишна почивка извън дома” на Евростат. Данните показват значителни неравенства и дисбаланси във възможностите на..

публикувано на 31.08.24 в 11:12
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09