Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провеждат „Дефиле на младото вино“

Снимка: БГНЕС

В Пловдив отвориха първата бъчва младо вино реколта 2023 и поставиха началото на 15-то издание на "Дефиле на младото вино". След това актьор в ролята на Бог Дионис поведе шествието към Стария град. То бе съпроводено с изпълнения на танци от ансамбъл "Тракия". 

Тази година в дефилето до 26 ноември се включват рекорден брой участници – 50 са производителите на вино, а 17 се грижат за хубавото мезе.


"Няма лошо време за пиене на вино. Има лошо вино и хубаво вино. Времето за пиене на вино винаги е хубаво", каза председателят на Пловдивския съвет по туризъм Любозар Фратев. На събитието от министерство на туризма подчертаха, че винопроизводство е част от листата нематериално световно наследство и скоро се очаква приемането на наредба, с която да се изградят табели, показващи всички винени обекти, за да могат туристите по-лесно да се ориентират, предава БГНЕС. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еколагер край Шабла разкрива тайнствения свят на пчелите

Село Езерец в община Шабла е домакин на еколагер с участието на педагози, аниматори, еколози и младежи от цялата страна. Младите хора опознават тайнствения свят на пчелите. В рамките на четири дни – до 1 септември, те се обучават как да изработват..

публикувано на 31.08.24 в 08:45

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10