Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Снимка: seattle-bg.org

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл.

България за напреднали – това е темата на дискусията, която ще събере сънародниците ни на 11 май. Тя е провокирана от едноименния сборник на Светлозар Желев, в който различни хора, свързани със страната ни посредством езика, роднинството или повика на сърцето дават отговор на въпроса "Как да обичаме България".

Мястото на дискусията съвсем не е случайно – тя ще се състои от 15:30 до 17:30 ч местно време в откритото през февруари арт-пространство "Читалнята" (2862 NW Market St, Seattle WA 98107). За него българската общност дарява над 300 книги, а помещението и художественото оформление осигурява Мария Апостолова.

"Ще четем различни неща от "България за напреднали" (който каквото е приготвил). Ще споделяме мисли и впечатления. Ще разговаряме. /…/ За почерпката – който каквото донесе“, гласи фейсбук поканата на организаторите.

Фестивалът "Майски празнични четения" продължава до 24 май.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Найден Тодоров

Няма административен капацитет в Национален фонд "Култура"

В отговор на депутатски питания служебният министър на културата маестро Найден Тодоров заяви, че щатната бройка в Националния фонд култура е 11 човека. Те трябва да разпределят милиони евро за културата по Плана за възстановяване и устойчивост. Според..

публикувано на 10.07.24 в 12:25
Проф. Красимир Станчев

Проф. Красимир Станчев: С езика човек може да си служи за всякакви цели – от най-миролюбиви до обявяването на война

" Гаснещият огън често пъти се разгаря отново благодарение на няколко оцелели въгленчета." С тези топли думи професорът по славянска филология Красимир Станчев вдъхва надежда, че изтляващият интерес към българската азбука, българския език и..

публикувано на 09.07.24 в 10:40

Отдаваме почит на патриарха на българската литература Иван Вазов

Националният литературен музей отбелязва 174 години от рождението на Иван Вазов. Честването преминава и под знака на кръглата годишнина от първото самостоятелно българско издание на романа "Под игото“, публикуван през 1894 г. от издателство "Т. Ф...

публикувано на 09.07.24 в 09:15