Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Снимка: seattle-bg.org

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл.

България за напреднали – това е темата на дискусията, която ще събере сънародниците ни на 11 май. Тя е провокирана от едноименния сборник на Светлозар Желев, в който различни хора, свързани със страната ни посредством езика, роднинството или повика на сърцето дават отговор на въпроса "Как да обичаме България".

Мястото на дискусията съвсем не е случайно – тя ще се състои от 15:30 до 17:30 ч местно време в откритото през февруари арт-пространство "Читалнята" (2862 NW Market St, Seattle WA 98107). За него българската общност дарява над 300 книги, а помещението и художественото оформление осигурява Мария Апостолова.

"Ще четем различни неща от "България за напреднали" (който каквото е приготвил). Ще споделяме мисли и впечатления. Ще разговаряме. /…/ За почерпката – който каквото донесе“, гласи фейсбук поканата на организаторите.

Фестивалът "Майски празнични четения" продължава до 24 май.

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Земята на розите" – филм за надеждата, че можем да сме по-добри и приемащи хората с увреждания

Данни от преброяването на населението у нас, проведено през 2021 година, сочат, че в страната живеят 654 547 лица, които имат призната трайно намалена работоспособност или степен на увреждане. От тях 22 248 са деца, а 632 299 са лицата на възраст 16 и..

публикувано на 09.07.24 в 07:05
Служебният министър Найден Тодоров

Работещите в културата не създават вкуса на обществото, каза министър Тодоров

"По един уникален начин е намерено, как всеки сектор в културата да се финансира погрешно. Хората на изкуството в момента работят точно като фабрики и вместо да създават вкуса на обществото, те са принудени да се водят по този вкус, за да спечелят повече..

публикувано на 08.07.24 в 09:04
Монаси от манастир в Дхамаршала, Индия

Монаси от Тибет представят в Бургас хималайската култура

Монасиот Тибет пристигат на 6 юли в Бургас. Делегацията от Фондация за хималайска култура включва Лобсанг Фънтсок – председател, трима монаси, близки до Далай Лама, десет автентични танцьори, които съчетават в движенията си музика, колорит и..

публикувано на 06.07.24 в 09:15