Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

Снимка: Фейсбук / Пеещи артисти

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови.

Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на емблематичната песен на дуета, екипът на проекта "Пеещи артисти" (популярни лица от българския артистичен свят изпълняват създадени специално за тях песни) им честити два юбилея, които близнаците отпразнуваха с концерт – 65-ия им рожден ден и 40 години на сцената.

Музиката е на Кузман Бирбочуков, текст – Иван Бориславов. Новият аранжимент е дело на Георги Цветков. Тромпетът в песента е изпълнен от Венцислав Благоев. В реализацията на "Силвия" са замесени актриси, телевизионни и радио водещи:вокалите са на актрисата Албена Михова, Милица Божинова от Тоника, журналистът Петя Дикова и младата певица Жаклин Таракчи. Освен тях, в клипа участват още Люба Пашова, Георги Цветков, самите Братя Аргирови и Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата).

Редактор: Диляна Трачева
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15

"Обич и песен" – нова порция летни концерти с част от вечните български песни

Проектът "Обич и песен" среща на сцената поколения обичани български изпълнители,   създали хитове в различни музикални стилове през годините. Мелъди рокът е представен от групата " Диана Експрес", които честват 50 години на сцена,..

публикувано на 08.07.24 в 10:15