Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен квинтет с Васко Василев ще свири за 24 май в Айфеловата кула

Снимка: Български културен институт в Париж

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Айфел" на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще са заедно на сцената, за да отбележат най-светлия български празник - 24 май и да почетат с музика 20-тата годишнина от създаването на Българския културен институт в Париж. 

В бутиковата концертна зала на Айфеловата кула, която разкрива впечатляваща гледка към френската столица, заедно с българина ще свирят цигуларките Флоранс Гарел и Каору Ямада, виолистката Матю Кетъл и виолоночелистката Гундула Лайтнер. Новината съобщи за БНР Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Направен за мен" – заявка за летен хит на Елия Тодорова

" Направен за мен " е третият авторски сингъл на младата и талантлива певица Елия Тодорова, а самата тя го определя като най-динамичния в репертоара си. Успешните два проекта – " Облак " и " Малини "  ѝ донесоха популярност като солова..

публикувано на 05.07.24 в 10:15

Летните вечери в София стават още по-романтични – започва A to JazZ

Едно от най-очакваните културни събития в лятна София започва днес. За 13-а година фестивалът A to JazZ ще преобрази Южния парк 2 в споделена, творческа и екосъобразна културна градска сцена. Меломаните в столичния град ще бъдат..

публикувано на 04.07.24 в 05:15

"Замирисва на море"… един вечен български хит край солените вълни на Черноморието ни

В края на юни, когато все повече ни "замирисва" на море, екип от различни поколения възроди в нова версия хита от близкото минало със същото заглавие –"Замирисва на море". В края на миналата година Калина Баткова, позната с артистичния си..

публикувано на 02.07.24 в 10:15