Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Снимка: БТА - архив

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна.

На 1 юни ще се проведе тържествена проверка (заря) във Враца. Тя ще започне в 21.00 ч. и в нея ще участват военнослужещи от 10-и механизиран батальон - Враца и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски.


Тържествени проверки (зари) ще има по същото време и в родния град на Христо Ботев – Калофер, както и в Кърджали.

На 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, от 11.00 ч. на връх "Околчица", където е издигнат паметник в чест на подвига на поета-революционер Христо Ботев, ще се състои всенародно поклонение. В събитието отново ще участва Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

Октомври започва със слънчево, но хладно време

Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали. Остава ветровито. Минималните температури ще са между 5 и 10°, в София..

публикувано на 30.09.24 в 19:45

Три златни и един сребърен медал за българските ученици от Балканска олимпиада по информатика

България спечели три златни и един сребърен медал на Балканска олимпиада по информатика, която се проведе в Охрид. Златни медалисти са Даниел Койнов от Профилираната природо-математическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен, Борис Михов от СМГ..

публикувано на 30.09.24 в 18:05