Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите предпочитат да пътуват из България

Снимка: bultravel.bg

По ръст на нощувките, свързани с вътрешен туризъм, България е сред първите страни в Европейския съюз. Това показват данните на Евростат през май, а по текуща информация тази тенденция се потвърждава. Увеличеният интерес на българите към туризъм в страната ни нарежда България на 5-то място сред държавите в ЕС. В сравнение с май месец на предпандемичната 2019 година, нощувките, осъществени при вътрешния туризъм са нараснали 29 на сто.

Според статистиката от Единната система за туристическа информация, през май тази година българите са предпочели да пътуват до София, Варна, Велинград, Пловдив и Несебър, като над половината от тях са били на възраст до 44 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От 2001 г. в България има приета Програма за борба със сушата, но мерките в нея не се спазват

Няма точна статистика какъв ще е броят на изпепелените от пожари горски масиви у нас през това лято. По данни на Европейската информационна система за горски пожари в България се случват около 600 подобни инцидента всяка година. Ежегодно те засягат..

публикувано на 26.08.24 в 10:40

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на..

публикувано на 26.08.24 в 10:28

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30