Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отдъхваме си след летните жеги

Снимка: БТА

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°.

Над планините облачността ще бъде значителна, в сутрешните часове все още на изолирани места ще има слаби валежи. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20°, на 2000 м – около 13°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и преди обед все още на отделни места по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°, а на морската вода – 26°-27°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Преди обед в по-голямата част от Балканите ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на места в планините ще превали. Над източните райони от полуострова облачността през целия ден ще се задържи значителна и ще вали дъжд.

В Белград ще бъде 34 градуса, в Букурещ – 33, в Атина – 32, в Истанбул – 27.

Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Скандинавския полуостров, в Източноевропейската равнина, Дания, Бенелюкс, Централна Европа, на Пиренеите и Апенините. На места във Финландия, Швеция, Европейска Русия, района на Алпите, Северна Испания, Британските острови и Франция ще превали и прегърми. Значителна ще бъде облачността над Прибалтика, Беларус и Украйна, но вероятността за валежи е малка.

Във Виена ще бъде 33 градуса, в Рим – 32, в Мадрид – 31, в Париж и Москва – 30, в Мюнхен – 29, в Санкт Петербург – 20, в Стокхолм – 18.

В Ню Йорк ще бъде 27 градуса, в Чикаго – 24, в Кейптаун – 20, в Мелбърн – 18.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

След полунощ  ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици. Във вторник, 27 август, до обяд над повечето райони ще преобладава..

публикувано на 26.08.24 в 19:45

Ниски добиви на слънчоглед в Добричко заради сушата

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич при 170 кг/дка миналата година, показват данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините..

публикувано на 26.08.24 в 16:37