Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отдъхваме си след летните жеги

Снимка: БТА

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°.

Над планините облачността ще бъде значителна, в сутрешните часове все още на изолирани места ще има слаби валежи. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20°, на 2000 м – около 13°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и преди обед все още на отделни места по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°, а на морската вода – 26°-27°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Преди обед в по-голямата част от Балканите ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на места в планините ще превали. Над източните райони от полуострова облачността през целия ден ще се задържи значителна и ще вали дъжд.

В Белград ще бъде 34 градуса, в Букурещ – 33, в Атина – 32, в Истанбул – 27.

Предимно слънчево ще бъде в по-голямата част от Скандинавския полуостров, в Източноевропейската равнина, Дания, Бенелюкс, Централна Европа, на Пиренеите и Апенините. На места във Финландия, Швеция, Европейска Русия, района на Алпите, Северна Испания, Британските острови и Франция ще превали и прегърми. Значителна ще бъде облачността над Прибалтика, Беларус и Украйна, но вероятността за валежи е малка.

Във Виена ще бъде 33 градуса, в Рим – 32, в Мадрид – 31, в Париж и Москва – 30, в Мюнхен – 29, в Санкт Петербург – 20, в Стокхолм – 18.

В Ню Йорк ще бъде 27 градуса, в Чикаго – 24, в Кейптаун – 20, в Мелбърн – 18.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10

Валежите продължават и в събота, в планините – интензивни

През следващото денонощие над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В събота , 31 август,..

публикувано на 30.08.24 в 19:45