Слушайте!

Звезди в спорта и граждани карат колело за по-чиста и красива столица

Десетки популярни личности в българския спорт ще поведат колоната на велошествието “София кара колело за по-чист въздух”. Всички те ще отправят послание за по-чист въздух и още по-красива и зелена българска столица. Стартът ще бъде даден днес в..

публикувано на 21.04.24 в 07:00
Илиана Раева

Български гимнастички няма да участват на състезания в Баку

България няма да участва повече на състезания по художествена гимнастика в Баку, обяви президентът на българската федерация по този спорт Илиана Раева.   Реакцията й идва след незаслужено ниската оценка (35.750), дадена снощи на българския ансамбъл..

публикувано на 20.04.24 в 12:03

Участници от 20 държави на Sofia Karate Open 2024 за Купата на президента

Президентът Румен Радев ще открие в събота, 20 април, международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Спортното събитие се провежда за 11-и път. Тази година в него ще се включат над 1500 участници от 20 държави. Турнирът е част от..

публикувано на 20.04.24 в 05:40
Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03
Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02