Слушайте!

Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14
Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06
Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01

Елитът на световната художествена гимнастика се събира на Световната купа в София

София отново се превръща в столица на световната художествена гимнастика, в която елитът на този спорт ще нарисува голямата картина от предусещания, емоции и въжделения броени месеци преди олимпийските игри в Париж. От 12 до 14 април в зала..

публикувано на 11.04.24 в 11:25

Втора загуба за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова загуби от Александра Горячкина на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Партията беше първата класическа между двете от финала за Световната купа през август м.г., който заемащата трето място в световната..

публикувано на 11.04.24 в 10:30

Салимова постигна реми срещу лидерката в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова постигна реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка изигра много спокойно партията си срещу водачката във временното..

публикувано на 10.04.24 в 12:35
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките

Нургюл Салимова записа първа победа в Турнира на претендентките Нургюл Салимова постигна първа победа в Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените в Торонто. В IV кръг от надпреварата в канадския град 20-годишната..

публикувано на 08.04.24 в 10:10

ЦСКА надви "Левски" във вечното дерби

Отборът на ЦСКА-София победи "Левски" с 2:0 в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. Червените не дадоха шансове на съперника си пред над 30 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".  На мач като на война - рекордни количества бомбички за..

публикувано на 07.04.24 в 17:18