Традиционната българска култура оживява в стария Златоград

Китното родопско градче Златоград е едно от малко останалите места в България, където човек може да се докосне до традиционната култура на българина и да „вкуси“ от нея. Само на хвърлей разстояние от пясъчните плажове на Гърция и на около 300 км от..

публикувано на 11.02.20 в 14:33

Родопската теснолинейка - начело в британска класация за най-живописни пътувания с влак в Европа.

Една от атракциите, които впечатляват български и чужди туристи у нас е пътуването с теснолинейката по линията между градовете Септември и Добринище. Лъкатушенето из планинските лабиринти е истинско приключение. Влакчето свързва..

публикувано на 09.02.20 в 08:15

Организираният туризъм в България за пръв път с финансов стимул от държавата

Правителството отпуска допълнително 15 млн. лв. от държавния бюджет за насърчаване на организирания туризъм в страната ни. Фокусът е върху летния туристически сезон от юни до края на септември, тъй като анализите в сектора показват, че организираните..

публикувано на 28.01.20 в 11:52

Петрич кале – архитектурно съкровище, което впечатлява археолози и туристи

Непристъпна и непозната дори за археолозите, римската крепост Петрич кале е на път да се превърне в нова туристическа атракция. Намира се в диаметрално противоположна посока от едноименния гр. Петрич. Петрич кале е близо до морската ни столица..

публикувано на 25.01.20 в 08:00

„Акве Калиде“ – модерен атракцион, „стъпил“ върху историческото наследство край Бургас

Детски кът , като гигантско лего, където малчуганите ще могат да строят различни по план римски крепости. Ще могат да облекат дрехи от отминали времена, да стрелят с лък и стрели, да се запознаят със старинни техники на везане, готвене и..

публикувано на 24.01.20 в 12:30

Българска църква в Истанбул посетена от над 300 хиляди души за две години

Над 300 хиляди души са посетили българската Желязна църква „Свети Стефан“ в Истанбул през последните две години. По сведения на председателя на Фондацията на българските църкви в Истанбул Васил Лязе, поне половината посетители на църквата са..

публикувано на 18.01.20 в 08:55

Французин популяризира България с винени турове

Виненият туризъм е шанс България да привлече по-платежоспособни туристи, както и възможност да покаже, че не желае да бъде възприемана като евтина алкохолна дестинация. В това ни убеждава Гий Лабери – французин, който си е поставил за цел да..

публикувано на 17.01.20 в 11:51

Старият градски бит на Дупница „оживява“ във виртуалното пространство

Онлайн платформа „Градски виртуален музей“ ще разкрива стария градски бит в Дупница и района. Платформата е част от програма за трансгранично сътрудничество между гр. Дупница и   община Куманово в Северна Македония. В допълнение към виртуалния..

публикувано на 05.01.20 в 09:10

Музей на илюзионното изкуство ще радва туристите в село Момчиловци от есента на 2020 г.

Българският актьор и илюзионист Ненчо Илчев, роден в родопското село Момчиловци, създава музей на илюзионното изкуство там. Това ще е първият подобен музей у нас и се очаква да се превърне в още една от атракциите в смолянското село, известно по..

публикувано на 22.12.19 в 10:45
Най-харесвана за морски туризъм е община Варна, а за планински туризъм − община Самоков. Местността Рупите е най-предпочитаната туристическа дестинация от българите.

Годишните награди в туризма – време за равносметка на постигнатото в сектора

Министерството на туризма връчи своите годишни награди, за които се бориха над сто фирми, общини и медии. Победителят във всяка от 16-те категории бе определен чрез онлайн гласуване. В своето изказване министърът на туризма Николина Ангелкова..

публикувано на 17.12.19 в 13:40