2019-та – необичайна, но същевременно добра година за българския туризъм

Настоящата година е сравнително добра за българския туризъм. Това е годината с най-много доволни туристи в страната. Една от причините за това е по-малкият брой летуващи по Черноморието, отколкото в предходната година. Освен това се радвахме на..

публикувано на 12.12.19 в 11:26

Иновативен метод помага на незрящи да добият представа за артефакти

В Регионалния исторически музей в Добрич и незрящите вече ще могат да се докосват до културното наследство. Иновативният метод, благодарение на който това става възможно, е разработен по проекта "Другия път" от програмата на Европейския съюз..

публикувано на 08.12.19 в 09:30

Заплашени ли са Airbnb, Booking.com и други онлайн туристически гиганти в България?

Ще се откажат ли от бизнеса си в България световните гиганти в областта на онлайн резервациите на стаи и апартаменти за временно отдаване под наем от рода на Airbnb, Booking.com, Expedia, социалната мрежа Facebook т.н.? Те тъкмо си изградиха тук..

публикувано на 02.12.19 в 11:21

„Черният петък“ обхваща и туристическия бранш

Конкурентноспособността, възможностите за реклама и различните методи за привличане на туристи от традиционни и нови туристически пазари, са ключов елемент от браншовите изложения у нас и по света. Travel Expo обаче залага и на изненадата, за да..

публикувано на 29.11.19 в 11:21

Стрелча – курорт с лековити води, героична история и ухание на рози

Красива природа, културно-исторически забележителности, трудолюбиви хора, минерални извори – всичко това прави малкия планински град притегателен център за хора от различни възрасти. Активната стопанска инициатива преди век и половина в Стрелча е..

публикувано на 27.11.19 в 12:36

За София като разпознаваема туристическа дестинация

Столицата на България става все по-привлекателна за туристи с различни интереси и потребности, а амбицията на местната управа е да превърне вековното културно-историческо наследство, разнообразните природни ресурси, богатия културен живот и..

публикувано на 19.11.19 в 12:23

Къщата с дърворезбите в село Малък Поровец

Един самоук майстор тръгва по пътя на своята мечта и година след година претворява образите, които изпълват въображението му и го карат да препуска, съревновавайки се с най-бързоходния си враг – времето. Ала когато един ден присяда, за да се..

публикувано на 16.11.19 в 10:10

„Feel Albania“ – среща на българския и албанския туризъм

Българските туристи в Албания значително са се увеличили през последните години. От 23 500 през 2015 г. техният брой става 40 000 през 2018-та. Албанците, избрали нашите курорти (предимно зимни), също бележат ръст – през първите 5 месеца на 2019г...

публикувано на 14.11.19 в 13:35

Нов веломаршрут ни среща с красотите на Трънския край

„ВелоЕрул“ – така се нарича първият планински веломаршрут в община Трън, Западна България, който дава възможност да се докоснем до магията на едно от най-прелестните кътчета на България. Официалното откриване на трасето с обща дължина около 56 км е..

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Заповядайте на едно пътуване по „Улица на времето“

Центърът на българската столица крие множество сгради и улички, за чиято история си заслужава да разкажем. Една от интересните истории е тази за най-късата улица в София – „Малко Търново“. Макар да е с едва 60 метра дължина, улицата, свързваща две..

публикувано на 17.10.19 в 11:56