Въвеждат единни противоепидемични правила в зимните ни курорти

Министерството на туризма въвежда единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите за предстоящия зимен сезон. Така ще се гарантира здравето и безопасността на туристите, а България ще защити статута си на здравословна и сигурна..

публикувано на 21.10.20 в 14:30

Българите предпочетоха родината през лятото, туроператорите вече гледат към зимния сезон

69,2% от българите признават, че страната ни е била първи избор за лятна почивка тази година . Това показва съвместно изследване на „Галъп интернешънъл“ и Националния борд по туризъм, проведено по телефона сред 1000 българи. Според данните 26,3% от..

публикувано на 19.10.20 в 14:48

Курортът Банско очаква слаб зимен сезон

Малко чуждестранни туристи се очаква да посетят ски курорта Банско през този зимен сезон. Платени резервации почти няма, а британски туроператор обяви, че спира чартърите от Великобритания за България заради рестрикциите по отношение на пътуванията..

публикувано на 17.10.20 в 13:01
Министрите Цакай и Николова

България и Албания засилват партньорството си и в туризма

Възстановяване на директните полети между София и Тирана, насърчавана на сътрудничеството между пристанищата Дурас и Варна, както и по-нататъшната работа за изграждане на коридор номер 8, са сред основните фактори за развитието на туризма между двете..

публикувано на 16.10.20 в 13:10

7 идеи за разходки около Велинград

Вижте нашите предложения как да съчетаете здравословната си почивка във  Велинград , утвърдил се като спа столицата на Балканите, с опознаване на приказните Родопи и близките забележителности: 1. Обиколете езерото Клептуза с водно колело..

публикувано на 16.10.20 в 09:25
Созопол - с приз за предпочитана лятна дестинация

„Анти-коронни номера“ в туризма

„Пандемията от Covid-19 промени лицето на туризма. Всяка криза предоставя нови възможности за противодействие, а настоящата несъмнено ни помогна да преосмислим традиционните си представи за туризма“ – думите са на вицепремиера и министър на туризма..

публикувано на 15.10.20 в 21:00

Няма нито един заразен с Covid-19 в български хотел

Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български хотел, съобщи Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели. Според единната система за туристическа информация над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за..

публикувано на 13.10.20 в 12:45

Видео гид за 121-ата годишнина на часовниковата кула в Чупрене

Министерството на туризма започна излъчването на рекламни клипове, направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Идеята е да се популяризират малко известни местности и туристически обекти в страната ни. Едно такова..

публикувано на 11.10.20 в 06:35

Носталгична разходка в рибарската махала на Тутракан

Градът на залезите, на лодкарите и рибарите – така е известен Тутракан – едно от най-магнетичните места по българското поречие на Дунав. Фотографите го обичат заради гледките към реката, особено привечер, когато слънцето обагря водата във всички..

публикувано на 08.10.20 в 11:35
Термален къмпинг Велинград

Велинград и Силистар са победители в класацията #BestBGcamp2020

За шеста поредна година се проведе Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2020, организирана от Camping.bg. Наградата „Любим къмпинг във вътрешността на страната“ грабна новият термален къмпинг Велинград, а за „Любим къмпинг на..

публикувано на 06.10.20 в 13:06