Старата розоварна в град Стрелча изпраща активния производствен сезон с поток от туристи

Българското розово масло и днес е сред най-качествените и търсени етерични масла по цял свят. Отличава се със своя дълготраен аромат и лечебни свойства, затова извлекът от българска маслодайна роза е в основата на широка гама козметични и лечебни..

публикувано на 10.09.19 в 10:45

„На седмия ден не се отбивай в кафенето, нито в кръчмата....”

В последния неделен ден на август българските туристи отбелязват годишнината на организираното туристическо движение в България. Началото му е поставено на 27 август 1895 с изкачването на витошкия първенец Черни връх /2290м/ от над 300 ентусиасти...

публикувано на 25.08.19 в 07:40

Младата „Албена” става на 50 години

Албена е популярно българско име, озарено от перото на големия писател Йордан Йовков. Неговата едноименна драма, една история за любовните неволи на красивата Албена, е сред най-успешните български театрални пиеси. Действието се развива в областта..

публикувано на 24.08.19 в 08:25
Празник на БТС на Черни връх

Десетте планински първенци в България – мисия изпълнена!

Всяка година последната неделя на август е специална за любителите на планините. В този ден по традиция хиляди туристи поемат от различни места, за да се съберат на най-високата точка на Витоша – Черни връх /2290 м/, за отбелязването на поредната..

публикувано на 23.08.19 в 13:42

Да се загубиш в Ягодина

Има едно село в Западните Родопи, в което ти се иска да се изгубиш и да забравиш обратния път към дома. То сякаш е скрито от света и любопитните погледи на хората, търсещи шумни забавления. Пътят до него е труден, дори на места опасен, защото се..

публикувано на 23.08.19 в 10:05

Най-новото българско село се намира в едно от най-чистите места на планетата

С решение на правителството от тази година ваканционното селище "Свети Константин" над град Пещера, Южна България, стана най-новото село в страната. Освен че има богато историческо минало, то е разположено и в един от най-чистите райони на..

публикувано на 22.08.19 в 11:35

Все повече чужденци избират да летуват в българските планини

Дали заради летните жеги или благоприятните условия за планински туризъм, броят на чужденците, избрали да летуват в българските планини, нараства. Сред тях е старопланинският град Елена, който привлича с прохладата, спокойствието и автентичните..

публикувано на 17.08.19 в 08:30

Екопарк с диви животни посреща гости в Добруджа

Сърни, елени, камерунски козички, глигани и пауни се наслаждават на волен живот в новооткрития екопарк “Геранеа”. Комплексът със зелени възвишения и панорама към Черно море приема посетители, които обичат красивата природа и желаят да общуват с..

публикувано на 08.08.19 в 11:19

Каква ваканция може да си позволи българинът?

През последните години заплатите в България растат средно с по 7-10% годишно, но си остават най-ниските в ЕС и средната работна заплата е около 600 евро месечно. Според синдикатите за издръжката на едно четиричленно семейство в България са нужни..

публикувано на 05.08.19 в 12:24

Николина Ангелкова: Необходими са повече пари за туристическа реклама

На свое заседание Националният съвет по туризъм обсъди Националната програма за туристическа реклама за предстоящата 2020 година. Финансирането в тази посока ще бъде увеличено, като в края на месец август ще стане ясно с каква сума. В бюджета на..

публикувано на 27.07.19 в 08:20