Да се загубиш в Ягодина

Има едно село в Западните Родопи, в което ти се иска да се изгубиш и да забравиш обратния път към дома. То сякаш е скрито от света и любопитните погледи на хората, търсещи шумни забавления. Пътят до него е труден, дори на места опасен, защото се..

публикувано на 23.08.19 в 10:05

Най-новото българско село се намира в едно от най-чистите места на планетата

С решение на правителството от тази година ваканционното селище "Свети Константин" над град Пещера, Южна България, стана най-новото село в страната. Освен че има богато историческо минало, то е разположено и в един от най-чистите райони на..

публикувано на 22.08.19 в 11:35

Все повече чужденци избират да летуват в българските планини

Дали заради летните жеги или благоприятните условия за планински туризъм, броят на чужденците, избрали да летуват в българските планини, нараства. Сред тях е старопланинският град Елена, който привлича с прохладата, спокойствието и автентичните..

публикувано на 17.08.19 в 08:30

Екопарк с диви животни посреща гости в Добруджа

Сърни, елени, камерунски козички, глигани и пауни се наслаждават на волен живот в новооткрития екопарк “Геранеа”. Комплексът със зелени възвишения и панорама към Черно море приема посетители, които обичат красивата природа и желаят да общуват с..

публикувано на 08.08.19 в 11:19

Каква ваканция може да си позволи българинът?

През последните години заплатите в България растат средно с по 7-10% годишно, но си остават най-ниските в ЕС и средната работна заплата е около 600 евро месечно. Според синдикатите за издръжката на едно четиричленно семейство в България са нужни..

публикувано на 05.08.19 в 12:24

Николина Ангелкова: Необходими са повече пари за туристическа реклама

На свое заседание Националният съвет по туризъм обсъди Националната програма за туристическа реклама за предстоящата 2020 година. Финансирането в тази посока ще бъде увеличено, като в края на месец август ще стане ясно с каква сума. В бюджета на..

публикувано на 27.07.19 в 08:20
На Слоуп Пойнт – най-южната точка на Южния остров на Нова Зеландия

Пътешественикът Иван Панкев: Колкото по-малко имаш, толкова си по-свободен

От няколко години Иван Панкев прекарва част от времето си, обикаляйки света. Това, което види и научи, разказва в текстове и снимки в своя блог. Пътешественикът, известен в глобалната мрежа като Johnnie B. Goode, е посетил над 30 страни...

публикувано на 22.07.19 в 12:50

Да преоткриеш Добруджа като туристическа дестинация

Област Добруджа, разположена в Северна България, е най-големият извор на вдъхновение за един от най-обичаните български писатели – Йордан Йовков. Много от сюжетите му се разиграват именно сред златните ниви на региона и разказват за трудния бит на..

публикувано на 16.07.19 в 12:17

„Медената къща“ в село Прилеп привлича туристи от цял свят

На 30 км югоизточно от гр. Добрич и едва на 15 км от черноморския курорт Албена, в китното добруджанско село Прилеп, се намира „Медената къща“. За собствениците – три поколения Михови, това е прекрасно райско кътче в една много малка планина..

публикувано на 03.07.19 в 11:33

Макар и хаотична, рекламата на българския туристически продукт постига успехи

Туризмът в България и възможността да се създаде единен, положителен и устойчив "бранд България“ бяха предмет на дискусия между практици от рекламния и комуникационния бизнес, анализатори и журналисти. Въпреки продължаващото застрояване на..

публикувано на 01.07.19 в 13:55