Ту-154

Бъди за ден пилот или механик в Авиомузей Бургас

Любопитно ли ви е да пробвате от храната на космонавтите? Или мечтаете да сте конструктор на самолети? А може би ви се иска поне за ден да сте авиомеханик? За да сбъднете тези мечти, просто трябва да се озовете в точния ден на точното място! Денят..

публикувано на 10.04.19 в 08:30

Ще бъдат възстановени туристическите маршрути в ловно стопанство „Кричим“ край Пловдив

В края на миналата година с решение на Министерски съвет ловно стопанство "Кричим" бе предоставено на Югозападното държавно предприятие за безвъзмездно управление. Стопанството се намира на 5 км от автомагистрала „Тракия“ в много красив парк с..

публикувано на 07.04.19 в 08:30

Във Варна започват безплатните туристически обиколки

За шеста поредна година във Варна започнаха безплатни туристически пешеходни обиколки на града, организирани от дирекция „Туризъм“ и Туристическия информационен център в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България. През тази година са..

публикувано на 06.04.19 в 09:30

Кой и защо строи иглута в България

Симпатично белоснежно селище изникна сред преспите край хижа „Чакър Войвода“ в Рила, без да бъде вписано в градоустройствените планове. Това стана по време на 14-та по ред „Иглумания“ – състезание по строителство на иглута, което се провежда..

публикувано на 26.03.19 в 12:39

Български поклоннически маршрут ще свърже Велико Търново с Рилския манастир

По повод 550-ата годишнина от връщането на мощите на св. Иван Рилски от Търново в Рилския манастир през юли група туристи ще извърви маршрута, по който са пренесени мощите на светеца. Идеята за това приключение е заимствана от световноизвестното „Ел..

публикувано на 24.03.19 в 08:30

Мобилно приложение ориентира туристите за събитията и забележителностите в Пловдив

През последните години Пловдив привлича редица чуждестранни инвеститори, които създават свои производствени бази в икономическата зона на града. Това допринася както за намаляването на безработицата в региона, така и за рекламата на Пловдив в Европа и по..

публикувано на 08.03.19 в 12:14

Крайдунавските маршрути очароват туристите със свободен дух

„За българите Дунав винаги е била повече емоция, отколкото разум. По водите ѝ са плавали завоеватели, революционери, търговци и емигранти… Дунавска България днес има много за преоткриване... Тръгнахме от Видин през Оряхово, Свищов и..

публикувано на 02.03.19 в 08:00

В Балчик изграждат зона за велосипедисти

На крайбрежната алея в Балчик ще бъде изградена зона за велосипедисти, която ще привлича повече туристи по маршрута между архитектурно-парковия комплекс „Двореца” и културно-информационния център „Мелницата”. Настилката на алеята ще бъде подменена по..

публикувано на 24.02.19 в 10:30

Единна система дава актуална информация за местата за туристическо настаняване

През лятото на 2018 година министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ ще бъде готова преди началото на следващия летен сезон. Тази смела прогноза наистина се сбъдна и от 20 февруари тази..

публикувано на 22.02.19 в 11:34

Акцент върху новостите в балнео и спа туризма на „Ваканция & СПА експо“

За 36-и пореден път от 14 до 16 февруари София е домакин на международното изложение „Ваканция & СПА експо“. В рамките на най-големия туристически форум у нас участват хотелиери, туроператори и туристически дестинации от 25 държави. Общият брой..

публикувано на 14.02.19 в 16:04