Слушайте!

Попангеловата къща в Трявна

Откриват Музей на тревненската архитектурна школа

Към музейните експозиции на Трявна ще бъде добавена още една – на архитектурните шедьоври в града. Музеят, посветен на Тревненската архитектурна школа се открива днес в най-старата възрожденска къща в града – Попангеловата. Новата експозиция ще представя..

публикувано на 26.10.23 в 11:09
Часовниковата кула - една от емблемите на Берковица

Берковица - опознайте това благословено "райче" на България

"А каква чудна природа тука. Каква красота в това непознато райче!"– така патриархът на българската литература  Иван Вазов описва първите си впечатления от старопланинския град Берковица, разположен в Северозападна България. Това е един от..

публикувано на 23.10.23 в 12:00

"На око" - българските кулинарни тайни през погледа на един американец

Американският автор Рори Милър, който от години живее в България, ще представи днес книгата си с кулинарни приключения на село "На око" в Бургас в клуб "Хаштаг".  Рори Милър от Master Chef и неговата кулинарна книга - "На око" Книгата е..

публикувано на 18.10.23 в 07:20

“Винен тур около Света” в курорта “Св.Св. Константин и Елена”

Обиколка на света на виното с чаша в ръка предлага фестивал, който ще се проведе днес в морския курорт “Св.Св. Константин и Елена”. Осмото издание на “Винен тур около Света” се организира от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите в..

публикувано на 15.10.23 в 07:00

Клипове на корейски младежи за България предизвикват голям интерес в мрежата

"България има изключителен потенциал да привлича туристи от далекоизточните пазари. Не само в София, но и в по-малко населените места". Това заяви Джонгин Бе, посланик на Република Корея в България, на среща с министъра на туризма Зарица Динкова. На..

публикувано на 13.10.23 в 15:45

Тотален срив на израелския пазар – какво се случва и какво да очаква туристическият ни бранш

В последните дни българските туроператори изцяло отмениха своите програми за Израел, след ненадейните терористични атаки на „Хамас“ и последващия военен конфликт . Нискотарифните авиокомпании, опериращи на българския пазар, също преустановиха..

публикувано на 13.10.23 в 10:15
Зураб Пололикашвили и Зарица Динкова

UNWTO ще издаде пътеводител за кулинарния туризъм в България

Световната организация по туризъм към ООН ще подготви Пътеводител за кулинарен туризъм специално за България, съобщи Зураб Пололикашвили - генерален секретар на UNWTO на среща в Мадрид с министъра на туризма Зарица Динкова. Той е благодарил за българското..

публикувано на 10.10.23 в 08:59
Църквата Ротонда - “Св. Георги”

София все по-магнетична за чужденците

С 19% повече туристи са посетили София през първите осем месеца на 2023 година спрямо същия период от 2019 г. - времето преди Covid-кризата, съобщи БТА, позовавайки се на данни на Столичната община. Реализираните за периода нощувки са над 1 600 000...

публикувано на 04.10.23 в 06:55

Римски езически храм е открит край село Татул

Археолози разкриха римски езически храм от III-IV век в района на древното светилище на Орфей край село Татул. Те попаднаха на него при разкопки на раннохристиянска църква, за която има сведения от 30-те години на ХХ век.  По думите на ръководителя на..

публикувано на 28.09.23 в 17:36

Балчишката Тузла, където лиманната кал и египетският метод правят чудеса

Балчишката Тузла представлява две езерца, разположени в непосредствена близост едно до друго, буквално на метри от морския бряг. Освен че е красиво, мястото е лечебно. Водата тук е много солена, почти колкото  тази на Мъртво море –..

публикувано на 28.09.23 в 11:15