Сливенската крепост „Туида“ с приз за най-добър еко-музей в света

Античната   и средновековна крепост „Туида“  е обявена за най-добрия еко-музей в света от Международното дружество по еко-туризъм (TIES).  Това стана ясно, след като културно-историческата ни забележителност, разположена край град Сливен, отнесе две..

публикувано на 15.07.21 в 10:27
Връх Ком

Масово изкачване на връх Ком

За пета година Община Берковица организира масово изкачване на връх Ком в Стара планина на 17 юли (събота). Поводът е 171-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов (9 юли 1850 година).  Сборният пункт ще бъде пред..

публикувано на 13.07.21 в 06:35

Летовниците в черноморския ни курорт “Албена“ събират тен с книга в ръка

Дори да сте забравили да си вземете книга за почивката ви в „Албена“, това не означава, че ще останете без четиво това лято. От плажната библиотека във ваканционното селище на Северното ни крайбрежие, туристите могат безплатно да си..

публикувано на 10.07.21 в 16:10

Безплатни туристически карти за гостите на Варна и близките курорти

Това лято туристите, избрали да отдъхват в северната ни морска столица или в близките комплекси, получават безплатна туристическа карта с полезна информация за културно-историческото наследство в района, както и за линиите на градския транспорт,..

публикувано на 10.07.21 в 09:20

Летен фестивал в планината до София − Витоша

Седмото издание на Витоша летен фест днес ще зарадва хиляди любители на планината и спорта. Събитието започва в 11 часа на поляната пред хижа Момина скала в планината до София − Витоша. Спортният празник включва състезания, песни, танци,..

публикувано на 10.07.21 в 05:00

„Албена“ с ваксиниран персонал и програма за рехабилитация след Covid-19

Курортът „Албена“ бележи 30% ръст на гостите си спрямо същия период на непредвидимата заради ковид кризата  2020 г. Покрай домакинството на поредица от спортни събития, сезонът тази година е стартирал успешно през месец юни, въпреки необичайно..

публикувано на 09.07.21 в 10:24

Вижте колко ще ви струват чадърът и шезлонгът това лято

В разгара на лятото обръщаме поглед към българското Черноморие с неговата дълга пясъчна ивица и красиви плажове, предоставящи чудесни условия за слънчеви и морски бани. Колко ще ви излезе на ден наемът на чадър и на шезлонг това лято? Проверка на..

публикувано на 06.07.21 в 09:25

Бургас посреща първите туристи от Русия

Днес се изпълняват първите директни полети между Бургас и Москва от авиокомпаниите Bulgaria Air и Aeroflot, съобщи българският авиопревозвач. Планирани са над 900 полета между Русия и Бургас, които ще бъдат осъществени от 7 авиокомпании до края на летния..

публикувано на 30.06.21 в 18:17

Наемат спасители от Украйна и Полша за българските плажове

Липса на спасители по Черноморието се наблюдава и това лято. Причината е, че много млади спасители отиват да работят в чужбина или си намират постоянна работа и напускат професията. Това каза пред БНР-Бургас Васил Алексиев, специалист по..

публикувано на 29.06.21 в 18:14

България е желана дестинация за руските туристи

Редовните полети между Русия и България се възобновяват от 28 юни, съобщи българското външно министерство. Двупосочните полети от Москва до София, Варна и Бургас са 4 пъти седмично. От Екатеринбург и Ростов на Дон до Варна и Бургас, от Самара до..

публикувано на 28.06.21 в 11:14