„Пирин Рън“

Летните забавления започнаха и в Банско

Започна активната лятна програма на курортния ни град Банско. За 11-а поредна година той събира (27 юни) най-добрите планински спортисти за изкачване на връх Вихрен в състезанието по планинското бягане и колоездене „Пирин Рън“. Над 70 са участниците в..

публикувано на 27.06.21 в 10:05
Ник Джейкъбсън

Адреналин и плажни емоции в Бургас през уикенда

Да летиш на гребена на вълната или да се спуснеш с парапланер над морето гарантира уникално и неповторимо изживяване. И това са само част от предложенията за Бургас през този уикенд. Усещането за атракция ще подсили един от най-ексцентричните..

публикувано на 26.06.21 в 07:05

Облекчават влизането за български граждани в Кипър

От 24 юни българските граждани могат да влизат в Кипър без изискване за представяне на отрицателен PCR тест. По информация на българското посолство в Никозия остава в сила задълженията при влизане в Кипър да се направи онлайн регистрация в..

публикувано на 24.06.21 в 13:17

Хиляди българи губят почивката си в Гърция

Проблемен гръцки туроператор може да остави 150 000 българи без почивка това лято. „Музенидис травелс“ през която минават около 70%  от почивките на българските туристи в цяла Гърция обяви, че не може да изпълни поетите задължения до 31 юли...

публикувано на 24.06.21 в 11:05

Приключенски туризъм в района на дунавския град Никопол

Никопол е белязан от историята. На скалист бряг, високо над река Дунав, са разпилени следите от Шишмановата крепост, свързана с един от най-трагичните моменти от българската история. След като османският завоевател превзема Търновград, българският цар..

публикувано на 22.06.21 в 07:15

Германските туроператори оценяват българските курорти

Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да се срещнат със свои партньори и да се убедят на място, в качествата на продукта, който предлагаме. Това заяви във Варна служебният министър на туризма Стела Балтова. Визитата ще..

публикувано на 21.06.21 в 14:45

Копие на кафенето от сериала „Приятели“ в Пловдив е хит сред туристите

В Пловдив се намира единственото кафене в Източна Европа, което е перфектното копие на кафенето от култовия сериал „Приятели“. Собственикът на заведението Елин Николов е голям фен на сериала, затова решава да пресъздаде любимото място за срещи на..

публикувано на 19.06.21 в 12:15

5 култови места за Dark Tourism в България

Може ли туризмът да е мрачен, да навява тягостни спомени и емоции? Отговорът ще откриете в огромния интерес към старите, изоставени заводи, административни сгради, болници, църкви, та дори застиналите във времето призрачни села. България е златна мина за..

публикувано на 18.06.21 в 09:35

Миден уикенд на остров Анастасия

Община Бургас организира тематичен летен уикенд на 18, 19 и 20 юни, посветен на черноморската мида. Мидите са съществена част от местната кулинарна традиция, затова въпросния деликатес присъства в менюто на почти всички заведения в града. В рамките..

публикувано на 18.06.21 в 09:10
Татяна Голикова

Руските туроператори искат подновяване на полетите до България

Асоциацията на туроператорите на Русия - АТОР поиска от властите в Москва да възстановят въздушния трафик с държави, които са „масови туристически дестинации“. Предлага се отворяне на границиците към страни, които са търсени сред руските туристи и..

публикувано на 11.06.21 в 10:08